Családi juniális a közösségépítés jegyében

Családi juniális a közösségépítés jegyében

Az ipolysági Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola június 15-én nyolcadik alkalommal szervezte meg családi juniálisát az iskola udvarán. A tágas terület megtelt a különböző korcsoportú gyerekekkel, családtagokkal. A délelőtt folyamán gyerekzsivaj és a szórakozás hangja keveredett a finom, készülő étkek illatával. Az esemény igazi közösségépítő alkalom az egyházi iskolaközpont számára.

„A juniális családi napunk a tanintézményünk család-barát iskolaprogramjának legnagyobb rendezvénye, melyet a hagyományt követve egy június közepi hétvégén szervezzük meg” – nyilatkozta a Felvidék.ma megkeresésére Pálffy Dezső, az iskolaközpont igazgatója.

Idén már nyolcadik alkalommal kerül sor az eseményre. Gazdag programmal készültek idén is. A rendezvény gerince az osztályok közötti főzőverseny. Az iskolaközpontban az óvodától az alapiskolán át a gimnáziumi szintig tanulhatnak a gyerekek. Így a főzőversenyben minden tagintézmény összes évfolyama bekapcsolódott. Mindennek csapaterősítő jellege is van, hiszen az egyes csapatokban a gyerekek, pedagógusok mellett a szülők és az iskolabarátok is ott vannak.

Különféle kategóriákban mérettettek meg a csapatok. Az abszolút győztes megkapta a vándorfakanalat.

Hírdetés

A főzőverseny mellett különféle kísérőprogramokkal készültek. A gyermekek kipróbálhatták a hagyományos népi játékokat, ugrálóvár is várt rájuk, bohóc szórakoztatta őket és közös táncra is volt lehetőség.

A méhészbemutató és mézvásárlás Klukon Krisztiánnak volt köszönhető. Zlatner Zsolt erőember bemutatója is sokakat vonzott. Mindketten egykoron a tanintézmény diákjai voltak. Ékszert és táskákat is készíthettek újrahasznosított papírból Viola Melinda vezetésével.

A rendezvények sora nem zárult le a szombati eseménnyel, június 20-án az egyházi iskolaközpont ad otthont a felvidéki magyar katolikus tanintézmények közös évzáró alkalmának. Portálunk beszámol majd az eseményről.

A családi juniális Ipolyság Város Önkormányzata és az iskola mellett működő szülői szövetség támogatásával valósult meg.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »