Csaknem húsz ember sérült meg egy németországi buszbalesetben

Csaknem húsz ember sérült meg egy németországi buszbalesetben

Több mint 20 ember megsérült, amikor egy 60 utast szállító távolsági autóbusz balesetet szenvedett egy nyugat-németországi autópályán csütörtökön este.

A busz Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, az A44-es autópályán letért az úttestről és az oldalára zuhant.

A rendőrség szóvivője szerint a busz egy warburgi szakközépiskola diákjait szállította, akik egy angliai kirándulásról tartottak hazafelé.

A rendőrség kezdetben 21 könnyű és egy súlyos sérültről számolt be.

Hírdetés

Később 20 könnyű sérültre és egy súlyos sérültre módosították a számot, és azt is közölték, hogy senki sincs életveszélyben. A busz vezetője a jelentések szerint nem sérült meg.

A Düsseldorftól 100 kilométerre keletre fekvő Werl város közelében történt baleset oka egyelőre tisztázatlan. A rendőrség csütörtökön késő este közölte, hogy más jármű nem volt érintett a balesetben.

Az A44-es autópálya egy 20 kilométeres szakaszát teljesen lezárták az Unna Ost település felé vezető kijárattól Werlig Kassel település irányába kelet felé. A baleset helyszínére tűzoltókat és egy mentőhelikoptert vezényeltek.

A baleset alig egy nappal azután történt, hogy a kelet-németországi Lipcse közelében négy ember meghalt egy buszbalesetben.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »