Csak regisztráltakat fognak oltani a Besztercebánya megyei oltópontokon

Csak regisztráltakat fognak oltani a Besztercebánya megyei oltópontokon

December 6-tól kezdődően már csak a regisztrált jelentkezőket oltják be Besztercebánya megye nagy kapacitású oltópontjain.

A besztercebányai, a zólyomi és a losonci oltópontra a korona.gov.sk oldalon kell regisztrálni. Regisztráció nélkül a vidéket járó mobil oltócsapatok, illetve az üzletközpontoknál működtetett oltópontokon oltanak – tájékoztatott Ondrej Lunter megyei alelnök.

„Azért döntöttünk így, mert az oltópontokon keverednek az első, a második és a harmadik oltásra jelentkezők, az időpontra regisztráltak és a regisztrálatlanok, ami bonyolítja az adatfelvételt. Hosszú sorok alakulnak ki, sokan várakoznak, ez járványügyi szempontból is kockázatos

Hírdetés

– magyarázta Lunter.

További ok, hogy a következő hetekben várják harmadik oltásra azt a 73 504 embert, akik a megyei oltópontokon kapták meg júniusban a második dózist.

„A megye tárgyal az egészségügyi központokkal az oltási kapacitás növeléséről” – fűzte hozzá Lunter. Az oltások beadásához egészségügyi alkalmazottakat is tud küldeni a megye, múlt héten közzétett felhívására 130 orvos és nővér jelentkezett.

„Elengedhetetlen, hogy növeljük az oltások számát, és hogy oltásonként többet fizessenek az egészségbiztosítók. Így emelni lehetne az oltást végző egészségügyi dolgozók jutalmát is. Ez ügyben a nyolc megyeszékhely közösen fog tárgyalni az egészségügyi minisztériummal” – tette hozzá Besztercebánya megye elnöke.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »