Csak a szokásos: időskorúakra támadt a cigány – 11 év és 6 hónap fegyházra ítélték

Csak a szokásos: időskorúakra támadt a cigány – 11 év és 6 hónap fegyházra ítélték

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség vádirata alapján súlyos, azonban – az ügyészi fellebbezés alapján – tovább súlyosítandó büntetést kapott az a fiatal férfi, aki a sértett otthonában támadt rá egy időskorú nőre, brutálisan bántalmazta, majd kiszakította a fülbevalóit és a nyakláncait. 

Hírdetés

A vádirat szerint a fiatal férfi 2023. január 10-én, délután, azzal az ürüggyel kopogott be egy Budapest XI. kerületi társasházban lakó 70 éves, meggyengült egészségi állapotban lévő nőhöz, hogy kenyeret kér. Amikor a sértett elutasította a kérést, a férfi rátámadt, ököllel kétszer megütötte a sértettet. A támadó kitépte a sértett füléből az arany fülbevalóit, valamint kiszakította a nyakából az arany nyakláncait, majd elmenekült. A budapesti rendőrök még aznap elfogták.

A férfi hat nappal korábban, 2023. január 4-én, délelőtt, Újbudán, egy 22 éves társával együtt, egy járdán sétáló 84 éves, nehezen mozgó férfira lett figyelmes, akit követtek. A sértett mögé érve, a 21 éves egy hirtelen mozdulattal lerántotta a sértett válláról a táskáját, majd a cselekményét figyeléssel biztosító társával együtt elfutott a helyszínről.

A Fővárosi Főügyészség a 21 éves vádlottat – mint többszörös visszaesőt – időskorú sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntettével, valamint kifosztással és más bűncselekményekkel, a 22 éves férfit, mint bűnsegédet kifosztással és más bűncselekményekkel vádolta meg.

A Budai Központi Kerületi Bíróság váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és a 21 éves férfit 11 év és 6 hónap fegyházbüntetésre, míg a büntetlen előéletű társát 1 év és 2 hónap – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A bíróság megszüntette továbbá a 21 éves férfi egy korábbi feltételes szabadságát és megállapította, hogy jelenlegi büntetéséből nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyészség a 21 éves férfi büntetésének további súlyosítását tartja indokoltnak, figyelemmel előéletére és az időskorúak védelmére is, ezért a terhére fellebbezett. A vádlott és védője felmentést kérnek a másodfokú eljárásban.

Az ítélet a 22 éves férfi vonatkozásában jogerős.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »