Covid-19 antigén tesztelő állomások – Komáromban

Covid-19 antigén tesztelő állomások – Komáromban

A komáromi városi hivatal tájékoztatása alapján a helyi önkormányzat 2021. január  23 – 24-én, szombaton és vasárnap reggel 8.00 órától este 19.00 óráig alakít ki  Covid-19 antigén tesztelő állomásokat.

Ezen kívül a hét folyamán, munkanapokon a már folyamatosan működő mintavételi pontokon, tehát a helyi kórház területén, és a Semmelweis Egészségügyi Központban is el lehet végeztetni a tesztelést.

A hétvégi mintavételi pontok ugyanazok lesznek, mint az őszi tesztelés folyamán, egy kivételével, a Körút-i (Okružná) helyszín, ami most kimarad.

Továbbá, nem alakítanak ki szabadtéri mintavételi pontokat, tekintettel a téli időjárásra, de a Vág parti kajak-központban, valamint Őrsújfalun lesz beltéri tesztelés.

A tesztelés folyamata mindkét nap 8:00  –  19:00 óra között történik, melyet egy órás ebédszünet szakít meg,  13:00 – 14:00 között – tehát ezt érdemes megjegyezni.

Két, Komáromhoz tartozó kisebb településen csak szombaton lesz tesztelés, Kaván délelőtt, Harcsáson pedig délután.

Néhány nagyobb cég alkalmazottjai számára külön tesztelést szerveznek, hogy ezzel is tehermentesítsék a többi állomást.

Hírdetés

Komáromban – más városok tapasztalatai alapján – nem lesz előzetes elektronikus regisztráció, mivel a sok mintavételi pontnál ez bonyodalmakat okozhat.

Viszont a lakosok folyamatos, óránkénti tájékoztatást kapnak a város honlapján az egyes mintavételi pontok várakozási idejéről.

Emellett a városi rendőrség a 159-es hívószámán is érdeklődhetünk. Így mindenkinek lehetősége adódik, hogy indulás előtt tájékozódjon, és elkerülje a felesleges várakozást.

A tesztelés ugyanúgy, mint ősszel, tanintézményekben, sportintézményekben, kulturális központokban történik. Ne feledjük majd otthon személyigazolványunkat! A tesztelés résztvevői – a biztonsági távolságot betartva – sorba rendeződve várakoznak a mintavételi pont előtt. A várakozók a sorszám alapján léphetnek be a mintavétel kijelölt helyszínére, ahol bemutatják a személyi igazolványukat.

A COVID-19 tesztelés komáromi helyszínei a következő táblázatban láthatók:

Buday Mária


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »