Cîțu: Orban „egy nagyon ronda utat választott a politikából való távozásra”

Cîțu: Orban „egy nagyon ronda utat választott a politikából való távozásra”

Florin Cîțu miniszterelnök csütörtök este, a TVR1 műsorában kérdezték a PNL-ben belül kialakult helyzetről.

Amint arról beszámoltunk, a legnagyobb kormányzó pártban háború folyik: a két elnökjelölt, Florin Cîțu, illetve Ludovic Orban támogatói nyilatkozatokban bombázzák az ellenjelöltet.

Cîțuvan szemben pedig lejárató kampány indult, felhozták ellene azt, hogy 20 évvel ezelőtt ittasan vezetett, hogy állítólag nem fizetett vissza egy amerikai banknak egy 7.000 dolláros hitelt, de olyasmivel is támadták, hogy 3 évvel később szerzett az egyetemen mesteri fokozatot, mint ahogy a CV-jében írja, illetve hogy 15 évvel ezelőtt lehetett egy felesége, akiről nem beszélt mindeddig nyilvánosan.

Hírdetés

A kormányfő támogatói a támadások hátterében Ludovic Orban pártelnököt sejtik, és egy közleményben határolódtak el tőle, „becstelenségnek” nevezve, amit művel.

Az Orban-tábor pedig válaszképpen azt vetette Florin Cîțu szemére, hogy az ő gyenge teljesítménye vezetett oda, hogy a PNL támogatottsága kb. 7%-ot csökkent az elmúlt kb. 2 és fél hónapban.

A tévéadásban arról kérdezték Cîțut, hogy mit szól pártbeli ellenfele, Ludovic Orban ténykedéséhez. A kormányfő kifejtette: nem kívánja kommentálni párttársa viselkedését. Csak annyit mondott, hogy Orban „egy nagyon ronda utat választott a politikából való kivonulásra”.

A miniszterelnök hozzátette: ő egy olyan ember, aki épít. Egy kis csapattal vágott neki a munkának, most már viszont országos szinten 36 megyei pártszervezet állt mellé. (revista22.ro, hírszerk.)

Fotó: Florin Cîțu. Forrás: Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »