Cigány kulturális bemutató: biztonsági őrökre támadtak a falunapi rendezvény után

Cigány kulturális bemutató: biztonsági őrökre támadtak a falunapi rendezvény után

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt. Az elkövetők a falunapi rendezvényről zárást követően nem akartak távozni, vitába keveredtek a biztonsági őrökkel, méteres kerítés lécekkel és fél tégla nagyságú kövekkel dobálták őket. 

Hírdetés

A vádirat szerint a vádlottak 2022. augusztus elején, este, egy borsodi településen, az iskolaudvaron tartott falunapon vettek részt. Késő éjszaka a rendezvény befejeződött, azonban a vádlottak és két ismeretlen társuk a biztonsági személyzet felszólítása ellenére sem akartak távozni.

A vita során a férfiak  kimentek az utcára, de folyamatosan szidalmazták a biztonsági őröket, majd egy kerítésből méteres hosszúságú léceket feszítettek ki, azokkal fenyegették őket. Az elkövetők fél tégla nagyságú köveket szedtek fel, amiket az ekkorra már velük szemben láncban felálló biztonsági őrök irányába dobáltak. Senkit nem találták el, mert az őrök kitértek, majd odamentek a vádlottakhoz és elvették tőlük a náluk maradt kerítésléceket, így az elkövetők felhagytak cselekményükkel és távoztak a helyszínről.

Az ügyészség a büntetett előéletű és más ügyben szabadságvesztés büntetésüket töltő vádlottak közül az egyikkel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, a másik többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést és  közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »