Bűnvádi eljárást indított a DNA a PNL két politikusa ellen

Bűnvádi eljárást indított a DNA a PNL két politikusa ellen

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Argeș megyei szervezetének elnöke, Adrian Miuțescu parlamenti képviselő ellen.

A DNA pénteki közleménye szerint a politikust befolyással üzérkedés többrendbéli bűntettével gyanúsítják. Az ügyben eljárás indult a PNL pitești-i szervezetének elnöke, Gelu Tofan alpolgármester, az Argeș megyei egészségbiztosító pénztár igazgatója, Cristian Mitrofan és Ovidiu Chiru fogyasztóvédelmi felügyelő ellen is. Előbbi kettőt befolyással üzérkedés bűntettével, utóbbit befolyással üzérkedés bűntettére való felbujtással gyanúsítják.

Hírdetés

A DNA szerint idén április és július között Ovidiu Chiru felbujtására Adrian Miuțescu, a párttisztségéből fakadó befolyását felhasználva rávette az Országos Fogyasztóvédelmi Ügynökség illetékeseit arra, hogy az előbbi gyanúsítottat nevezzék ki az Argeș megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetőségébe. Ezt annak ellenére sikerült elérnie, hogy az Ovidiu Chiru által megcélzott posztot versenyvizsgán nyerte el egy másik személy.

Az ügyészek szerint Adrian Miuțescu hasonló módszerrel elérte egy másik személy kinevezését is a dél-munteniai regionális fogyasztóvédelmi felügyelőség vezetőségébe, illetve kijárta azt is, hogy utóbbi intézmény székhelyét Ploiești-ről Pitești-re költöztessék.

A politikust azzal is gyanúsítják, hogy idén júliusban és augusztusban a befolyását felhasználva rávett egy közjogi méltóságot és a megyei tanfelügyelőséget, hogy járuljanak hozzá több tanfelügyelő és iskolaigazgató kinevezéséhez vagy tisztségben tartásához. Tavaly az ügyészek szerint Adrian Miuțescu a Román Posta vezetőségénél is latba vetette a befolyását egy személy alkalmazás egy másiknak pedig egy vezető beosztásba történő kinevezése érdekében. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »