Bűnszervezetben árulták a drogot

Bűnszervezetben árulták a drogot

Bűnszervezetben árulták a drogot

Az ügy kilenc vádlottja közül hatan egy olyan bűnszervezetnek voltak a tagjai, amely hosszabb időn keresztül különböző kábítószerek kereskedelmével foglalkozott a főváros területén, illetve annak környékén.

Hírdetés

A vádirat szerint a bűnszervezet vezetője és irányítója egy 26 éves férfi volt. A férfi a kábítószereket – köztük marihuánát, amfetamint, kokaint és MDMA-t – nagy tételben szerezte be, majd azokat a bűnszervezethez tartozó vádlott-társai segítségével egy Budapest XXII. kerületi ingatlanon tárolta. A tiltott szerek adagolását, csomagolását és szétosztását is ezen a helyen végezték a 26 éves férfi utasításai szerint.

A bűnszervezet tevékenységét a fokozott konspiráció jellemezte. A bűnszervezetben valamennyi vádlottnak meg volt határozva a feladata. Volt, aki a beérkező megrendeléseket gyűjtötte össze, más feladata a kábítószer szétosztása és kiadása volt, és voltak, akik a fogyasztókkal álltak közvetlen kapcsolatban. A kábítószer értékesítésből befolyt, összegyűjtött pénzösszegeket rendszeresen és szoros elszámolás alapján továbbították a bűnszervezet irányítójának.

A kábítószer értékesítésével kapcsolatos kommunikációjuk során előre egyeztetett és csak általuk értett kifejezéseket használtak a kábítószerek fajtájának és mennyiségének megjelölésére. A telefonon történő kommunikációjukat titkosított alkalmazásokon keresztül végezték. A személyes kontaktus csökkentése és ezáltal a lelepleződés elkerülése érdekében, a vádlottak a kábítószer egymás közötti átadását is többnyire rejtett módokon végezték. Ilyen volt például egy közlekedési jelzőtábla alatt kialakított rejtekhely, ahol a kábítószert az egyikük elhelyezte, majd azt később a társa onnan magához vette.

Az ügy további vádlottjai a bűnszervezettel kapcsolatban álló olyan kábítószer-kereskedők, akik nem voltak a bűnszervezet tagjai, hanem viszonteladóként folytattak kábítószer-értékesítő tevékenységet.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a bűnszervezet 6 tagját 2020. január 28. napján fogták el, amikor a hozzájuk köthető ingatlanokon kutatásokat is végeztek. Ennek során összesen több mint 1300 gramm marihuánát, csaknem 420 gramm amfetamint, és mintegy 110 gramm kokaint foglaltak le. A hat elfogott férfi otthonában további kábítószert, digitális mérlegeket, nagy mennyiségű készpénzt, mobiltelefonokat is találtak a nyomozók.

A Fővárosi Főügyészség a vádlottakkal szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amelyet a bűnszervezet hat tagja a vád szerint jelentős mennyiségű kábítószerre követett el. A főügyészség a vádiratban fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabására, pénzbüntetésre, valamint vagyonelkobzásra is indítványt tett.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »