Bükki bajnokbor a férfias fajták versenyén

Bükki bajnokbor a férfias fajták versenyén

A Bükki Borvidék is bebocsátkozott az európai Balassi-folyamatba. Bogácson tartották az idei Balassi-kard borseregszemlét. A helyi művelődési házban a legjobb borok versenyeztek, hogy elnyerjék a 2022. év legvitézibb bora rangot.

A Bükki Borvidék legjobb borai közül választották ki a bajnokot – Kép: Bükki Borvidék hegyközsége.

A Bükki Borvidék is bebocsátkozott az európai Balassi-folyamatba. Bogácson tartották az idei Balassi-kard borseregszemlét, a férfias fajták versenyét. A helyi művelődési házban a legjobb borok versenyeztek, hogy elnyerjék a 2022. év legvitézibb bora rangot. Dósa Sándor, a Bükki Borvidék hegyközségi tanácsának elnöke, Tarsoly József egri hegybíró és Szuromi Mihály borász, a 2021. évi Balassi-kard borseregszemle bajnokborának alkotója vett részt a bírálatban.

Hírdetés

A község polgármestere, Farkas Edit meglátogatta a versenyt, és üdvözölte a bormestereket.

Kilenc borremek indult a megmérettetésen. Egyhangú döntéssel „a kettes sorszámú” ital: Borbély Roland kabar bora szerezte meg az első helyet.

Ez a bajnokbor érkezik Budapestre 2023. február 14-én, Bálint napján, ezzel is jutalmazzák a magyar alapítású nemzetközi irodalmi díj, a Balassi Bálint-emlékkard kitüntetettjeit: a magyar költőt és a külföldi műfordítót. A kardceremónia a XVII: alkalommal kerül sorra, most először szerepel bükki bor a nemzetközi rendezvényen.   


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »