Bugár Béla hű marad önmagához: ezt a pártot is otthagyja

Bugár Béla hű marad önmagához: ezt a pártot is otthagyja

Az MKP, majd a Most-Híd többszörösen is levitézlett elnöke Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy távozik a Szövetségből. Némi MKP-ra köpködés kíséretében (melynek szavazóit egyébként őszintén sajnálja). Miután lenyeltük az összes könnyet és elfojtottunk minden feltörő zokogást, közöljük – a Szövetség elnökéhez címzett – önelbocsátó szép üzenetet a maga teljes pompájában:

Nagyon nehéz döntés után írom ezt a levelet. Még januárban hangot adtam azon véleményemnek, hogy a Szövetségben romboló folyamatoknak voltunk és vagyunk a tanúi.

Már akkor jeleztem, hogy az ilyen folyamatok fékezésében vagy leállításában óriási feladata van a mindenkori pártelnöknek. Úgy érzem, Te ezt nem így látod, hiszen sem az akkori, sem pedig a mostani „problémák” megoldását nem vállaltad fel. Mintha nem az új egyesült párt elnöke, hanem az MKP Platform elnöke lennél.

A közelgő megyei és önkormányzati választások újabb feszültségeket okoznak országszerte. Gondolom, tudsz róla, hogy a somorjai Szövetség alapszervezetének Mkp-és platformja a 19 önkormányzati képviselő jelöltből csak egyet-egyet volt hajlandó megszavazni a másik két platform számára. Ha csak somorjai egyedi esetről lenne szó, még mondhatnánk, hogy a srácok nem értik az együttműködés alapjait.

Sajnos hasonló kiszorítósdi folyik országszerte, és részedről nem látom a megoldási javaslatot. Sőt több községből és járásból visszajelezték Berényi igyekezetét nem engedni a másik két platformnak.

Hírdetés

hiszen, ha az egyik fél visszalépése erősíti az egész pártot, ez az egész közösség javára válik. Jelenleg az erőből való politizálásnak vagyunk a tanúi, s ennek tudható be a párt gyengülése is.

Személyesen leginkább a volt MKP-és szavazókat sajnálom, mert így újból elveszik cca 3%-nyi szavazat és a Szövetség nem fog bejutni a parlamentbe.

Mivel ezzel a politikai stílussal, ami inkább hasonlít a rombolásra, mint az építkezésre, nem tudok azonosulni, ezért

Kívánok Neked és a pártodnak szebb jövőt.

(Bugár Béla)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »