Budapestre érkezik a világhírű Banksy-kiállítás

A világ leghíresebb láthatatlan graffitiművésze, a festőzseni Banksy ikonikus utcai képei új színt hoztak a kortárs művészetbe, alkotásai rekordösszegekért kelnek el. Barcelona, Párizs, Milánó, Prága, Brüsszel, Lisszabon és Dubaj után a kiállítás most Budapestre érkezik!

Az utca a festővásznam című, nagy sikerű kiállítás a Király utcai Komplex Kiállítóteremben lesz látható május 3-tól, majd folytatja az útját Velencébe, Nápolyba és New Yorkba. Az eddig kétmillió látogatót meghaladó kiállításon több, mint száz Banksy-alkotást mutatnak be és adnak átfogó betekintést a kivételes művész egész eddigi munkásságába. Banksy fő ismertetőjele, hogy közterületeken alkot, jellegzetes, stencilezett technikával, művei reflektálnak az aktuális politikai és társadalmi helyzetekre. Kevesen tudják azonban, hogy az anonim művész a több mint húszéves eddigi pályafutása alatt dolgozott már vászonra és más anyagokra is, szövetre, alumíniumra, forexre és plexire, egy kiállítás alkalmával élő állatokra festett, valamint filmeket is rendez.

Hírdetés

A kiállításon graffitik, fényképek, videóinstallációk, lenyomatok, olyan egyedi darabok láthatóak, amelyeket kifejezetten erre a kiállításra reprodukáltak és gyűjtöttek össze. Az eredeti művek nehezen érhetőek el a nyilvánosság számára, azonban most egyszeri lehetőség nyílik, hogy Budapesten, a város szívében, anélkül, hogy beutaznánk a világot, megcsodáljuk a korszakos zseni műveit! A magyar és angol nyelvű leírásokkal, teljes mértékben akadálymentesített kiállítás 2024. május 3-tól – csak korlátozott ideig, a Komplex Kiállítóteremben lesz látható (1061 Budapest Király u. 26.).


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »