Bringás rendezvény és futóverseny – ismét borul Budapest közlekedése

Bringás rendezvény és futóverseny – ismét borul Budapest közlekedése

A tavasz legnagyobb, 23 000 fős szabadidősport-rendezvénye, a 39. Telekom Vivicittá, valamint az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás miatt forgalmi változások várhatók Budapesten.

A futóverseny miatt április 20-án, szombaton a Margitszigeten lezárják a Központi utat 9 és 17 óra között, valamint 14 órától az Árpád hídon és a Népfürdő utcában is forgalomkorlátozásra kell számítani.

Április 21-én, vasárnap jelentős közúti korlátozásokra kell készülni az Árpád hídon, a Margit hídon, a Margitszigeten, a Népfürdő utcában, a pesti alsó rakparton az Árpád híd és a Margit híd között, az Árpád fejedelem úton, a budai alsó és felső rakpartokon a Margit híd és Rákóczi híd között, a Szabadság hídon, az Alagút utca és az Attila út térségében.

Az útlezárásokkal együtt számos BKK-járat módosított vagy rövidített útvonalon fog közlekedni. A szombati és vasárnapi közösségi közlekedési változásokról a BKK vonatkozó oldalán lehet órára-percre lebontott listát olvasni, a közúti változásokat pedig az autósoknak szóló oldalukon frissítik.

A BudapestGO alkalmazás naprakész lesz a változások tekintetében, és szokás szerint valós idejű információk alapján segíti majd a közlekedőket.

A futóverseny útvonala érinti a rakpartnyitás helyszínét,

Hírdetés

ezért a BKK kéri az arra járókat, vegyék figyelembe a szervezők kéréseit: amikor a mezőny a rakparton fut, hagyják el az útpályát, és fokozottan figyeljenek a saját maguk, valamint mások testi épségére.

Az I Bike Budapest kerékpáros rendezvényre és felvonulásra április 20-án, szombaton kerül sor. A résztvevők a Népligetből vonulnak a Városligetbe, többek között az Üllői út, a Ferenc körút, a Petőfi híd, az Alagút, az Andrássy út és a budai alsó rakpart érintésével.

15 és 17 óra között az érintett útvonalon a keresztirányú forgalmat néhány perces várakozásokkal engedik át, a felvonulás útvonalával megegyező hosszirányú forgalmat korlátozni kell,

ezért az érintett BKK-járatok is módosított útvonalon közlekednek.

A közúti és tömegközlekedési változásokat a BKK a honlapján összefoglalta, itt is órára-percre lebontott menetrend található, míg aznap az aktuális információkat a BudapestGO alkalmazás, illetve a BKK Info és a BKK Info – Közút honlapok közlik.

A BKK arra is felhívta a kerékpáros rendezvény résztvevőinek figyelmét, hogy a havi- és éves MOL Bubi bérlettel rendelkezők 14 óra után felvett közbringákat a 30 perces díjmentes időszak után is ingyenesen használhatják. A teljes felvonulás ideje alatt lehet a MOL Bubival bringázni anélkül, hogy plusz díjat kellene fizetni, amennyiben legkésőbb 19 óráig visszaadják a kerékpárt. A BKK a nap végén törli a 30 percen túli használatból származó összeget, nem terhelik meg azzal az ügyfelek bankkártyáját.

Mindemellett vasárnap elkezdődik a főváros tavaszi nagytakarítása a Nagykörúton és környezetében, továbbá a főváros számos forgalmas közterén és csomópontjában – erről itt lehet tájékozódni.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »