BRFK: nem sérti a társadalmi normákat, hogy Erdogan emberei Budapesten, a nyílt utcán vertek össze egy magyart

BRFK: nem sérti a társadalmi normákat, hogy Erdogan emberei Budapesten, a nyílt utcán vertek össze egy magyart

Elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) azt a feljelentést, amit Recep Tayyip Erdogan testőrei által megvert magyar férfi ügyében a napokban a legfőbb ügyész küldött a rendőrségnek. A török elnök civil ruhás emberei augusztus 20-án, Budapest belvárosában, a nyílt utcán vertek össze egy magyar férfit, miután az a középső ujját mutatta Erdogan felé.

Hírdetés

A férfit a TEK és a rendőrség menekítette ki a verésből. Az agresszióval kapcsolatban Tóth Bertalan képviselő írásbeli kérdést intézett Polt Péter legfőbb ügyészhez, aki válasz helyett feljelentésként értelmezte a kérdést.

A rendőrség nem tagadta a történteket és azt is megállapította, hogy a beintés miatt nem került veszélybe Erdogan testi épsége. A BRFK határozata szerint a Magyarországra látogató török köztársasági elnök testőrei „kiemelt személyvédelmi feladatokat láttak el”: „Az erre vonatkozó különleges szabályok alapján, a védett személyt ért atrocitás esetén intézkedési kötelezettség keletkezik. Ennek végrehajtására azonnal, adott esetben az intézkedés alá vont állampolgár személyiségi jogainak szükségszerű sérelmével kerülhet sor.”

Azt is kiemeli a BRFK: „A törökök viselkedése nem értékelhető kihívóan közösségellenesként, illetve az általánosan elfogadott társadalmi normákkal és az együttélés szabályaival történő nyílt szembehelyezkedésként.”

A rendőrség a határozat végén megjegyzi, hogy a testőrök cselekménye mindamellett alkalmas lehet könnyű testi sértés vétség gyanújának megállapítására, ez azonban magánvádas eljárás tárgyát képezheti.

Egészen elképesztő a BRFK hozzáállása az ügyhöz…


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »