Bozótvágóért siethetett, mielőtt megállították az újbudai rendőrgyilkost

Bozótvágóért siethetett, mielőtt megállították az újbudai rendőrgyilkost

Egy félméteres bozótvágó kést is találtak Sz. Szilárd autójában, aki idén januárban meggyilkolta Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert Újbudán.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, január 12-én három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, ezután elfogták. Az egyik egyenruhás, a 29 éves Baumann Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. A gyilkos azóta az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben van, állandó megfigyelés alatt tartják.

A Blikk most azt írja, hogy a rendőrök a gyilkosság után egy megközelítőleg félméteres machetét, vagyis bozótvágó kést találtak Sz. Szilád autójában.

Az elhunyt rendőr családjának ügyvédje a lapnak nyilatkozva azt mondta, a gyanúsított „feltehetőleg” a bozótvágót próbálta megszerezni, és ha ez megtörtént volna, akkor annak „beláthatatlan következményei lettek volna a civil lakosság számára is” (figyelembe véve Sz. Szilárd módosult tudatállapotát).

„Minden jel arra mutat, hogy egy bizonyos pont után – mégpedig akkor, amikor elő akarták állítani – a gyanúsított viselkedése teljesen megváltozott. Elhatározta, hogy ez semmilyen körülmények között nem történhet meg vele. Amikor rájött, hogy az akaratát nem tudja érvényesíteni, ámokfutásba kezdett” – tette hozzá Borbély Zoltán ügyvéd.

A Blikk egyébként úgy tudja, hogy Sz. Szilárd a XI. kerületi rendőrökre különösen „ki volt hegyezve”, mert őket okolta, hogy korábban bírósági eljárás indult ellene garázdaság és testi sértés miatt. Egy biztonsági őrrel tettlegességig fajuló vitába keveredett, és ennek következménye volt az eljárás – írták.

Nyitókép: MTI/Mátyus Tamás

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »