Botlott és pontokat veszített a KSE Futsal (Teremlabdarúgás)

Botlott és pontokat veszített a KSE Futsal (Teremlabdarúgás)

Sorozatban nyolc megnyert mérkőzés után botlott és pontokat veszített a KSE Futsal, amely vasárnap hazai környezetben 5–5-ös döntetlen játszott a Gyergyóremetei Kereszthegy együttese ellen a teremlabdarúgó 2. Liga kilencedik fordulójában. A kézdivásárhelyi alakulat ezzel az apró hibával is toronymagasan vezeti a székely (2-es közép) csoport rangsorát.

A céhes városbéli Kicsid Gábor Sportcsarnokban lejátszott meccsen villámrajtot vett a Borbáth–Gáll, Rancz, Gajdó és Albu (cserék: Gazda, Szőcs, Pakucs, Bandi, Vitán) összeállításban pályára lépő KSE Futsal, amely 30 másodperc elteltével szerezte meg a vezetést. Albu volt eredményes, ám góljára kettővel válaszoltak a vendégek (1–2). A folytatásban Gajdónak sikerült döntetlenre billentenie az állást, ám a szünet előtt a remeteiek ismét bevették a kézdivásárhelyiek kapuját (2–3). A térfélcsere után a Kereszthegy kapta el jobban a fonalat, és egy újabb góllal tovább növelte előnyét (2–4). Ezt követően Pakucs és Szőcs is beköszönt, de a hargitaiaknak is sikerült megzörgetniük a hálónkat (4–5). A 37. percben Szőcs egyenlített, a győzelem megszerzése érdekében a KSE Futsal csapata a véghajrában vészkapussal támadott, ám újabb háromszéki gól már nem esett, és maradt az 5–5-ös remi. A két csapat február 19-én újra összecsap egymással, ezúttal a Kereszthegy otthonában.

„Jó meccset vívott a két csapat, a vendégek remekül védekeztek, és többször is elkaptak ellentámadásban, ezért úgy gondolom, megérdemelték az egy pontot. A fiúk keményen küzdöttek, az utolsó 3 percben vészkapussal játszottunk, de nem tudtuk megbontani a remeteiek védelmét” – nyilatkozta érdeklődésünkre Gazda József, a kék-fehérek edzője.

Hírdetés

Teremlabdarúgó 2. Liga, 9. forduló: KSE Futsal–Gyergyóremetei Kereszthegy 5–5 (2–3); gólszerzőink: Albu, Gajdó, Pakucs, Szőcs (2). A forduló másik mérkőzésén: Gyergyószentmiklósi Inter–Korondi Junior 3–3.

Az állás: 1. KSE Futsal 25 pont, 2. Gyergyóremetei Kereszthegy 15 p., 3. Gyergyószentmiklósi Inter 9 p., 4. Korondi Junior 1 p.  

Barbocz ismét ifiválogatott

Ismét behívták az U19-es román válogatottba Barbocz Norbertet, a KSE Futsal tehetséges ifjúsági játékosát. A Robert Lupu irányította nemzeti csapat mától a szerbiai Vrnjačka Banjában vendégszerepel, ahol három formaellenőrző mérkőzést játszik a Futsal Love nevet viselő nemzetközi tornán. Románia ma 19 órától Bosznia-Hercegovinával, szerdán 16.30-tól Fehéroroszországgal, csütörtökön 15 órától a házigazda Szerbiával játszik barátságos meccset. Mint ismeretes, az U19-es futsalválogatott az Eb-selejtezők ötös csoportjában Oroszországgal, Szlovákiával és Grúziával harcol a kijutásért, a márciusi tornának Románia ad majd otthont. A szeptember 3–10. között a spanyolországi Jaénban sorra kerülő kontinenstornára a csoport győztese jut ki.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »