Botka Szárszót tartott Szegeden: igazságosságra épülő baloldal, patrióta demokraták és fából vaskarika

Botka Szárszót tartott Szegeden: igazságosságra épülő baloldal, patrióta demokraták és fából vaskarika

Találkozón vettek részt baloldali értelmiségiek és politikusok Botka László meghívására Szegeden, ahol az MSZP prominensei mellett több baloldali kispárt politikusa is megjelent, sőt, egyikük fel is szólalt. A szocionisták miniszterelnök-jelöltje a találkozón a sajtóhírek szerint úgy fogalmazott: "igazságosságra épülő", új baloldali politikára van szükség.

Botka László az Igazságos Magyarországot! címet viselő minikonferenciát követően kifejtette, a legnagyobb problémának azt tartja, hogy Magyarország igazságtalan országgá vált hét év fideszes kormányzás után.

Szerinte változásra van szükség, ezért felkérte a jelenlévőket és minden kormányváltást akaró demokratát, hozzák létre a "patrióta demokraták" értékközösségét. Ennek az új formációnak tíz pontot fogalmazott meg, amelyek közül az első szerint 2018-tól a tehetősebbeknek jobban ki kell venniük a részüket a közteherviselésből.

Hírdetés

A tanácskozáson a szervezők tájékoztatása szerint mintegy százan, az új baloldali értelmiség meghatározó képviselői, társadalomkutatók, filozófusok, jogászok, valamint az MSZP korábbi és jelenlegi vezetői – Molnár Gyula, Tóbiás József, Mesterházy Attila, Hiller István – vettek részt, valamint megjelent és a vitához hozzászólt Karácsony Gergely, a Párbeszéd elnöke, Zugló polgármestere. Utóbbi felszólalásában úgy fogalmazott: szívesen harcol Botka mellett, ellene nem akar.

De voltak hiányzók is: a korábban árulónak kikiáltott Molnár Zsolt mellett a Botka által állítólag nemigen szívlelt Puch László is távol maradt Botka rendezvényétől.

(Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »