Boris Kollár szerint egyre inkább úgy tűnik, előrehozott választással ér véget a ciklus

Boris Kollár, a Sme rodina elnöke szerint a négyeskoalíció jövőjéről szóló vita még nagyon parázs lesz.

A házelnök szerint nagyon valószínű, hogy előrehozott választásra kerül sor. Kollár közölte, a kisebbségi kormányzást nem tartja jó ötletnek,

az előrehozott választásra sokkal hamarabb is sor kerülhet a vártnál, Ficóék népszavazási kezdeményezése talán okafogyottá is válik.

Ugyanakkor Kollár azt is hozzátette, hogy mindent megtesz annak érdekében, a négyes koalíció megmaradjon. A politikai vitaműsor másik vendége, Robert Fico elképzelhetetlennek tartja azt, hogy válság közepette egy kormányzati pozícióban lévő politikus elmenjen nyaralni. Elmondása szerint az ő vezetése alatt ez soha nem történhetett meg.

Kollár szerint jó lenne, ha az SaS elnöke, Richard Sulík tovább folytatná a tárgyalásokat, de mindenkinek joga van nyaralni.

Nem tudunk megbirkózni a kormányzással. A legrosszabb időkben vagyunk és mi ilyenkor veszekszünk egymással. Fontos dolgokkal kellene foglalkoznunk, az emberek számára biztosítani kell az energiaellátást, azt, hogy ne éhezzenek, és télen ne fagyjanak meg az otthonaikban

Hírdetés

-mondta Kollár, aki hozzátette, szerinte két egoista ember miatt alakult ki a kormányválságválság, és az egyiknek hátra kellene lépnie.

Robert Fico számára teljesen mindegy, hogy mi lesz a koalíció sorsa. Két lehetőséget lát,

az egyik az előrehozott választás, a másik pedig a káosz.

Fico szerint az SaS így is, úgy is bizalmat szavazna a kormánynak, így nem bukna meg a kabinet.

Téma volt még a rendőrség is. Fico kritizálta Štefan Hamran rendőrfőkapitány munkáját. Kollár szerint a rendőrségnek szabad kezet kellene kapnia. Kollár úgy fogalmazott, érezni egyfajta előremozdulást ezen a téren, de azt is hozzátette, az átlagembereknek megingott az igazságérzetük.

Szó volt az egészségügyről is. Kollár megjegyezte, a miniszterelnöktől és a pénzügyminisztertől is megerősítést kapott, hogy az orvosokkal megállapodnak. Elmondása szerint nem szabad hagyni, hogy az egészségügy tönkremenjen. Kollár bizakodó, szerinte a nyár végéig megoldódik a helyzet.

Fico szerint az egyetlen dolog, amely ebben az országban működik, az az Ukrajnába tartó fegyverszállítmányozás.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »