Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése: vádat emeltek a volt bűnügyi riporter ellen

Bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítése: vádat emeltek a volt bűnügyi riporter ellen

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt a Kékfény című televíziós bűnügyi magazinműsor volt riportere, Berkes Béla ellen, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra.

Hírdetés

A vádirat szerint Berkes 2021 évtől Budapesten és vidéki nagyvárosokban közel húsz lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. A bérbeadókat az egykori bűnügyi riporter – esetenként női bűntársai segítségével – megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó prostitúciós munkát.

A lakások kibérlését követően a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet előfizetést kötött, ugyanis a postituáltaknak a napi bérleti díjakat, az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag Berkes Béla által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videokapcsolatban voltak az I. rendű vádlottal, vagy megbízottjával.

A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12 000-15 000 forint napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

Ezen illegális tevékenységével Berkes 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, amelynek elvonását kéri az ügyészség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádiratában a férfit 18 rendbeli bordélyház fenntartásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntettével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja. Vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »