Bolgár siker az idei téli ralin (Autósport)

Bolgár siker az idei téli ralin (Autósport)

A Mitsubishi Lancer EVO IX-cel versenyző bolgár kettős, Julijan Telijski és Alekszandar Dimitrov sikerét hozta az elmúlt hétvégén Kommandón és környékén megtartott Winter Rally Covasna. A péntektől vasárnapig lezajlott esemény volt a hagyományos és nagy érdeklődésnek örvendő viadal tizenötödik kiírása.

A verseny előtt még arról szóltak a hírek, hogy 38 egység vág neki a Háromszék legmagasabban fekvő településén sorra kerülő megmérettetésnek, ám végül csak 37 csapat rajtolt el és mindössze 34 versenyautó ért célba. A hagyományosan téli rali pénteken a shakedownnal indult, szombaton és vasárnap négy-négy gyorsasági szakasz várt a hazaiak mellett bolgár, argentin, francia és magyar pilótákból álló mezőnyre.

Hírdetés

A végső győzelmet megszerző Julijan Telijski–Alekszandar Dimitrov páros számára egy harmadik helyezéssel indult a rali, a második gyorson már a legjobb időt futották, de összetettben még mindig a harmadik helyen álltak. A bolgár kettős a következő szakaszon csak második lett, s Telijskiék 3.4 másodperces hátrányból kezdték az utolsó szombati gyorsat. A mezőny ekkor másodjára ment végig a rali leghosszabb, 20,6 km-es mért szakaszán, amelyet a Telijski–Dimitrov duó a második pozícióban zárt, de ez is elég volt ahhoz, hogy átvegye a vezetést, és éllovasként várja a folytatást. Akárcsak az első versenynapon, a vasárnapi nyitó gyorson is harmadik lett a későbbi győztes, mely további két szakaszgyőzelem után egy negyedik helyezéssel zárta a hétvégét, és összesítésben félperces előnyel nyerte meg a tizenötödik téli ralit. A második helyre a szintén bolgár Georgij Jankov–Cvetan Baldjiev páros ért oda, harmadik lett az olasz színekben induló argentin Paulo Soria–Marcelo Der Ohannesian összeállítású egység.

A leggyorsabb romániai pilótának Marcel Teodor Cioltan bizonyult, aki negyedik volt, míg a legjobb magyarországi versenyző a hatodik helyen végző Kovács György lett.

Végeredmény (összetáv 141 km, ebből 93,20 km gyorsasági szakasz): 1. Julijan Telijski–Alekszandar Dimitrov (bolgár, Mitsubishi Lancer Evo IX) 1:08:29.1 óra, 2. Georgij Jankov–Cvetan Baldjiev (bolgár, Mitsubishi Lancer Evo IX) 30.9 mp hátrány, 3. Paulo Soria–Marcelo Der Ohannesian (argentin, Peugeot 208 R2) 1:31.1 perc h., 4. Marcel Teodor Cioltan–Alexandru Popa (román, Subaru Impreza) 1:52.2 p hátrány… 6. Kovács György–Tekeres Laura (magyar, Subaru Impreza STi) 2:51.1 p h. (tibodi)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »