Bodrogi Gyula elárulta speciális káposztás fácán receptjének titkát

Bodrogi Gyula elárulta speciális káposztás fácán receptjének titkát

Vadételekben igazi mester Bodrogi Gyula és a vadászathoz sajátos kapcsolat fűzi. A Nemzet Színésze a Kossuth Rádió vasárnap délelőtti Korkóstoló című műsorában mesélt a vadászathoz kötődő – olykor megmosolyogtató – családi és személyes emlékeiről, illetve elárulta két vadból készült ételének titkát is.

„Vettem egy őzhívó sípot, és elmentem vadászni, hogy kipróbáljam. Leültem, ölemben a puskámmal és próbálgattam a sípot. Egyszer csak ott termett egy őzbak, megállt, rám nézett én pedig gondoltam magamban, ezek szerint jól fújtam a sípot. Aztán elment a vad és én utána vettem észre, hogy a puska az ölembe maradt. Elfelejtettem vadászni, olyan örömet okozott, hogy jól sípoltam, hogy eszembe se jutott lelőni a vadat” – mesélt egy személyes történetet Bodrogi Gyula a Kossuth Rádióban.

A Kossuth-díjas színművész már gyerekkorában, édesapja által ismerkedett meg a vadászattal, ám csak később, pályatársa, Benkő Gyula által vált igazi vadásszá, amelyről korábban már mesélt is a Dankó Rádióban a hazánkban ősszel megrendezett vadászati és természeti világkiállítás nagyköveti szerepe kapcsán.

A színművész azonban most a Kossuth Rádióban gasztronómiai titkokba is beavatta a hallgatókat, hiszen elárulta, miként készíti a káposztás fácánt, sőt azt is, hogy ő milyen bevált recept szerint főzi tökéletesre bográcsban a vadételeket.

Hírdetés

A részletek a Korkóstoló adásából derülnek ki, amely a linkre kattintva hallgatható újra.

https://mediaklikk.hu/kossuth-radio/cikk/2021/11/23/bodrogi-gyula-elarulta-specialis-kaposztas-facan-receptjenek-titkat/

Korkóstoló – Gasztronómiai és kulturális műsor minden vasárnap 9.30-tól a Kossuth Rádióban.

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »