Blinken jobban tudja az ukrán küldöttségnél: nincs is elmozdulás Oroszország részéről

Az Egyesült Államok kételkedik Moszkva komolyságában az Ukrajnával folytatott tárgyalásokon – jelentette ki kedden Marokkóban tartott sajtótájékoztatóján Antony Blinken amerikai külügyminiszter, miután előrehaladást jelentettek be az Isztambulban folytatott ukrán-orosz tárgyalásokon.

"Semmi olyat sem látok, amely arra engedne következtetni, hogy tényleges elmozdulás történt volna Oroszország részéről" – mondta az amerikai külügyminiszter.

Hozzátette ugyanakkor: Washington támogatja, ha Ukrajna úgy látja, hogy előrelépés történt.

A keddi isztambuli tárgyalások után Oroszország megígérte, hogy radikálisan csökkenti katonai tevékenységét Kijev és Csernyihiv térségében.

Hírdetés

"Egy dolog, amit mond és más dolog, amit tesz Oroszország. Mi arra összpontosítunk, amit tesz" – tette hozzá Blinken, aki úgy vélte, hogy az ukránok a "szó szerint a fejükhöz szorított pisztollyal" tárgyalnak.

Oroszország továbbra is kegyetlenül bánik Ukrajnával és a lakosságával, ebben a pillanatban is, amikor erről beszélünk – állította Blinken, aki előzőleg hosszú tárgyalást folytatott marokkói vendéglátójával, Nászir Burita külügyminiszterrel.

Az amerikai külügyminiszter felszólította Oroszországot, hogy "azonnal vessen véget az agressziónak és vonja ki a csapatait" Ukrajnából.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »