Bidenék költségvetésében az „anya” szó helyett a „szülő ember” szerepel

Bidenék költségvetésében az „anya” szó helyett a „szülő ember” szerepel

Joe Biden szülő embereknek nevezte az anyákat – írja a The Washington Free Beacon

Joe Biden a radikális woke-aktivisták által használt szófordulatot használta az anyákra a 2022-es költségvetési javaslatban, ahol szülő embereknek nevezte őket.

A szülő emberek, vagyis a birthing people kifejezés egy hónapja került be a köztudatba, mikor Cori Bush demokrata párti képviselő a beszédében használta. Cori Bush egyébként korábban egy vallási közösség vezetőjeként ténykedett, és azt állította, többezer rákos és AIDS-es beteget gyógyított meg.

Baloldali aktivisták természetesen megvédték Cori Bush-t. A NARAL Pro-Choice nevű abortuszpárti mozgalom tweetjéből kiderül, hogy azért használják a szülő emberek kifejezést, mert nemileg semleges nyelvhasználatra törekednek.

Hírdetés

(Angol eredetiben ez egy lefordíthatatlan szójáték, ott ugyanis az „*every*body” szerepel.)

Biden költségvetése az első eset, hogy woke által használt szavak kerülnek be kormányzati dokumentumokba. Sajnos a költségvetési terv mégsem bizonyult elég haladónak, hiszen másutt a fizetett szabadságra vonatkozó gazdaságpolitikát dicséri, ami nagy aránnyal „tartja az anyákat munkahelyeiken.”

A The Washington Free Beacon megjegyzi, az aktivisták valószínűleg csalódottak lesznek, hiszen a költségvetésben többször szerepel a latino kifejezés, pedig ők a latinx-et használják, szerintük ez sokkal kifejezőbb a spanyol anyanyelvű bevándorlók közösségeinek leírására. Apró szépséghiba, hogy erről a latino emberek nagy része nem is hallott, aki pedig igen, az sem használja.

(LB/Felvidék.ma/The Washington Free Beacon)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »