Biden újabb, 800 millió dollár értékű katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának

Biden újabb, 800 millió dollár értékű katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön újabb, 800 millió dollár értékű katonai segélycsomagot jelentett be Ukrajnának, mely tüzérségi fegyvereket, tarackokat, lőszert és taktikai drónokat tartalmaz.

A legújabb segélycsomag a Kijevnek nyújtott korábbi, 2,6 milliárd dollár értékű amerikai katonai segítségre épül. Az Amerikai Kongresszus márciusban 13,6 milliárd dollár értékű költségvetést hagyott jóvá Ukrajnának katonai és humanitárius segítségre.

Biden felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a költségvetést már majdnem kimerítették, ezért az újabb segítséget ismételten a Kongresszusnak kell jóváhagynia.

Biden egyúttal kijelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnöknek soha nem fog sikerülni Ukrajna elfoglalása.

Hírdetés

 „A szövetségeseinkkel és partnereinkkel, valamint az ukrán néppel való egységünk révén tévedhetetlen üzenetet küldünk Putyinnak – soha nem fog sikerülni Ukrajnát bevétele és elfoglalása“

– jelentette ki Biden.

Az amerikai elnök azt is bejelentette, hogy az országa más európai országokon keresztül könnyebbé teszi a háborús menekülteknek az USA-ba való belépést. Az Egyesült Államok készen áll 100 ezer ukrajnai menekült befogadására. Eddig mintegy 15 ezren érkeztek, elsősorban Mexikón keresztül.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »