Biden május elsejére minden felnőtt amerikainak biztosítani akarja az oltás lehetőségét

Biden május elsejére minden felnőtt amerikainak biztosítani akarja az oltás lehetőségét

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke csütörtök esti tévébeszédében bejelentette, hogy május elsejére minden felnőtt honfitársának – 255 millió embernek – biztosítani akarja a koronavírus elleni oltás lehetőségét, július negyedikére pedig a járvány előtti normális életvitel közelébe szeretné terelni országát, hogy az amerikaiak legalább kisebb összejöveteleken megünnepelhessék a függetlenség napját.

Biden elégedetten szólt az oltási kampányról, amely a tervezettnél sokkal jobban halad. Mint mondta, elnökségének 100. napjára szerette volna, hogy túl legyen a lakosság 100 millió oltáson, ám úgy tűnik, hogy ez a cél már a 60. napra – március 21-ére – megvalósul.

Hírdetés

Bejelentette, hogy további négyezer katonát vezényel segítőként az oltási kampányhoz, és további egészségügyi dolgozókat – orvostanhallgatókat, állatorvosokat, fogorvosokat – jogosít fel vakcinák beadására.

Az amerikai elnök mindazonáltal arra intett, hogy a július 4-i cél megvalósulásához, szoros együttműködésre és óvatosságra van szükség: maszkhordásra, biztonsági távolságtartásra, a járvány fékezését célzó rendelkezések betartására.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »