Bevándorlók követik a bűncselekmények túlnyomó hányadát Frankfurtban

Bevándorlók követik a bűncselekmények túlnyomó hányadát Frankfurtban

Német állampolgársággal (még) nem rendelkező külföldiek, lényegében bevándorlók követik el a bűncselekmények túlnyomó hányadát, köztük a gyilkosságok és a nemi erőszakok többségét Frankfurtban – számolt be nemrégiben nyilvánosságra került rendőrségi statisztikákra hivatkozva több hírforrás, köztük az rmx.news.

Sokak számára bizonyára nem meglepő, ugyanakkor feketén-fehéren látva a számokat, mégiscsak megdöbbentő üzenettel rendelkező számok kerültek a nyilvánosságra. A statisztikák azt mutatják, hogy az elmúlt néhány évben – részben a 2015-ös rossz emlékű merkeli bevándorláspolitika meghirdetése óta – szinte az összes bűncselekmény kategóriájában emelkedett az elkövetések száma Frankfurtban.

És akkor a számok. A megjelenített időszakban az életellenes bűncselekmények 60, a gyilkosságoknak 54 százalékát nem német állampolgársággal rendelkező személyek követték el. Ez már akkor is sokatmondó szám lenne, ha ezeknek a személyeknek az aránya azonos lenne a német állampolgárságú személyekével. Ez esetben annál is inkább, hiszen a Németországban élő bevándorlók aránya (legalábbis még egyelőre) jelentősen alacsonyabb az országban állampolgársággal rendelkezőkénél.

Hírdetés

 

A vagyonellenes bűncselekmények esetében az arányok a következők: lopások 60 százalék, visszaeső lopás 65 százalék, zsebtolvajlás 93 százalék, betörés 68 százalék, utcai rablás 72 százalék, zsarolás céljából elkövetett emberrablás 61 százalék, emberkereskedelem 83 százalék, prostitúcióra kényszerítés 83 százalék, kábítószerekkel összefüggő bűncselekmények 55 százalék.

Ahogy mondani szokás a számok önmagukért beszélnek. A kicsit korábban születettek bizton megállapíthatják: ez már biztosan nem az a Németország ahová az „átkosban” sokan vágytak volna, hanem sokkal inkább emlékeztet a kommunista propaganda által hangoztatott – és persze akkoriban többé-kevésbé a nevetség tárgyát képező – szókapcsolatra: a „rothadó kapitalizmusra.” A különbség csak az, hogy ezeken a számokon már aligha lehet mosolyogni.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »