Beszterce-Naszód megye: meghalt egy 13 és egy 15 éves kiskorú egy vonatbalesetben

Beszterce-Naszód megye: meghalt egy 13 és egy 15 éves kiskorú egy vonatbalesetben

 Meghalt vasárnap este egy 13 éves és egy 15 éves Maros megyei kiskorú, miután a személygépkocsinak, amelyben ültek nekiütközött a vonat a Beszterce-Naszód megyei Mezőkecsed (Miceștii de Câmpie) településen levő vasúti átjárón – tájékoztatott a megyei rendőrség.

Az autót vezető 32 éves Maros megyei uzdiszentpéteri (Sânpetru de Câmpie) férfin kívül a gyerekek apja, egy 41 éves tusoni (Maros megye) férfi ült még a gépkocsiban, a sofőr melletti ülésen.

A baleset a 162-es megyei úton következett be egy sorompó nélküli vasúti átjárón, ahol a Beszterce és Marosludas közlekedő személyvonat elsodorta a személygépkocsit.

Hírdetés

Az első ülésen ülő két férfi könnyebb sérülésekkel megúszta, a két gyermek azonban a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Piros jelzésű akcióterv lépett hatályba, több mentőegységet is kirendeltek, és a megye prefektusa és alprefektusa is kiszállt a helyszínre.

A rendőrök megállapították, hogy sem az autó vezetője, sem a mozdonyvezető nem fogyasztott alkoholt. A vonaton körülbelül 20 utas ült, egyikük sem sérült meg.

A szerelvény megközelítőleg másfél órán át vesztegelt a helyszínen, míg a hatóságok ismét útjára nem engedték. A két sérült férfit kórházba szállították. A rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben a baleset körülményeinek pontos megállapítására. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »