Bemutatták a csúcstechnológiák 2021-es innovációit

Bemutatták a csúcstechnológiák 2021-es innovációit

Pár évtizede még elképzelhetetlennek tűntek a már majdnem mindent is tudó okostelefonok, tabletek, okosórák, mára pedig már olyan digitális eszközökkel rukkolnak elő a szakemberek, amelyekről sohasem gondoltuk volna, hogy létrejönnek. A technika fejlődése elképesztő gyorsasággal halad előre, a gyártók sorra fejlesztenek ki jobbnál jobb kütyüket, amiknek használatával egy teljesen más dimenzióba, az AR (kiterjesztett valóság) és a VR (virtuális valóság) világába kerülhetünk.

Az AR és VR eszközök gyártói, mint minden éven, 2021-ben is kihasználták a CES-t, a Fogyasztói Technológiai Szövetség által szervezett kiállítást, ahol az elektronikai ipar új termékeinek és technológiáinak bemutatóit szervezik, hogy megcsillogtassák legújabb innovációikat. Szerencsére a globális egészségügyi vészhelyzet nem állította meg a technológia előrehaladásának folyamatát, a kiállítás online valósult meg 2021-ben.

Az AR és a VR nagyágyúi megdöbbentő fejlesztésekkel sokkolták a technika szerelmeseit.

A kiterjesztett valóság és a virtuális valóság technológiák fejlesztője, a Vuzix a legújabb okos szemüvegét, a Next Generation Smart szemüveget (NGSG) mutatta be, melynek megjelenése és tapintása szinte megkülönböztethetetlen a normál szemüvegtől. A smart szemüvegek úgy lettek megalkotva, hogy okostelefonhoz csatlakoztatva elérhetők legyenek a telefonon lévő információk és a Wi-fi. A szemüvegek tartalmaznak zajcsökkentő mikrofonokat is, amik integrálva vannak a keretekbe, hogy tiszta sztereó hangzást biztosítsanak.

A Panasonic Automotive AR kijelzőjét, a HUD-ot mutatta be, amely megjeleníti a sávszéleket, az úton lévő tárgyakat és a járművezetők számára fontos egyéb információkat az autó szélvédőjén.

Hírdetés

A head-up kijelző mesterséges intelligencia segítségével észleli és emeli ki a kereszteződéseket, a gyalogosokat és az esetleges ütközésekre is figyelmeztet.

Hasonló kijelzők léteznek már bizonyos autómodellekben, de azok kevesebb információt vetítenek a vezető előtti szélvédőre – sebesség, motor fordulatszáma, kezdetleges nyilak a navigációs irányokhoz – és az üveg csak egy kis részét takarják, míg a 2021-es HUD az üveg teljes felületét kihasználja.

A bemutató során kiderült az is, hogy a Sony Music a Verizonnal együttműködve készít egy olyan virtuális előadást, amely koncertélményt nyújt a rajongóknak.

A virtuális koncertek lehetősége a VR egy ígéretes jövőbeli kilátása lehet, különösen akkor, ha a művészek webkamerák előtt tudnak csak fellépni. Ebben az énekes egy virtuális avatár, aki a virtuális közönség előtt egy virtuális színpadon, egy VR jelmezt visel. A koncertélményt a PlayStation VR és az Oculus VR szemüvegen keresztül tekinthetik meg a koncertezők.

Több tartalom, a ma7 médiacsalád Instagram profilján.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »