Belga állampolgárságú anyát és lányait verték meg Borsodnádasdon

Belga állampolgárságú anyát és lányait verték meg Borsodnádasdon

Vádat emeltek garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt az ellen a három nő és egy férfi ellen, akik tavaly augusztusban Borsodnádasdon bántalmaztak négy helyi, belga állampolgárságú nőt – közölte az Ózdi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. augusztus végén, este, Borsodnádasdon egy kocsmában lerészegedtek. Ugyanitt szórakozott négy belga nő, akiket a város lakosai „belgák”-ként ismertek, és egymással anya-lánya hozzátartozói viszonyban voltak.

Hírdetés

A belga állampolgárok késő este indultak lakóhelyükre, amikor az utcán szembe találkoztak a vádlottakkal. Az elkövetők mondvacsinált okból beléjük kötöttek, az egyik nő a kutyáját pórázon vezető sértettet megkérdezte, hogy megsimogathatja-e az állatot. A sértett ezt visszautasította, mire a továbbiakban is kötekedési célzattal az egyik vádlott azt mondta, hogy adjanak nekik pénzt. A kutyát sétáltató nő ezt is elhárította, ezért a három nő rátámadt, lökdösték, ütlegelték, testszerte többször megütötték. Közben a férfi egy másik nőt ököllel megütött, akit a földre esve rugdosott. A sértett kezeit maga elé téve védekezett, a rúgások egy részét elhárítva.

Két nő rátámadt a tolókocsival közlekedő nőre is, rángatták, aminek az vetett véget, hogy egy autóval arra járó férfi rájuk szólt. A férfi által bántalmazott sértett a bal karjának ficamával járó 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, míg a kutyát sétáltató nő zúzódásos sérülései 8 napon belül gyógyultak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »