Békülni próbált, mégis életveszélyes szúrás lett a vége

Békülni próbált, mégis életveszélyes szúrás lett a vége

A Somogy Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy negyvenes éveiben járó férfival szemben. Az elkövető a békülési szándékkal megkezdett italozás végén életveszélyes sérülést okozott az unokaöccsének.

Hírdetés

A Barcsi járásban található községben élő férfi és unokaöccse hosszabb ideje haragos viszonyban voltak. Ennek ellenére 2023 októberében a vádlott békülési szándékkal megszólította a sértettet, akivel előbb a falu kocsmájában, majd a vádlott házában kezdtek italozni.

A békés italozást követően, este, a sértett elköszönt és haza indul. A férfi azonban minden indok nélkül utána ment és a ház kiskapujánál a fiatalabb férfit egy közel 8 cm pengehosszúságú késsel előbb a hónaljvonalban hátulról, majd a bal váll tájékán szemből megszúrta, miközben azt kiáltotta neki, hogy meg fogja ölni.

A vádlott és a sértett ezután dulakodtak, amelynek a veszekedés hangjára odaérkező rokonok vetettek véget. A sértettet kórházba szállították. A rokon a hátát ért szúrás következtében életveszélyes állapotba került, amit a szakszerű orvosi ellátás hárított el.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben  börtönbüntetését töltő, és visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »