Bejelentések a nagy napon az operatív törzstől – cikkünk frissül

Bejelentések a nagy napon az operatív törzstől – cikkünk frissül

A kormány ezen a napon dönt a februárig érvényben lévő járványügyi korlátozások fenntartásával kapcsolatban, az operatív törzs közben folyamatosan dolgozik, és szerdán is tájékoztat.

A hónap legfontosabb kormányülését megelőzően szerdán is összeült az operatív törzs, majd szokása szerint tájékoztatót hívott össze; ismert, a korábbi ígéret szerint most dönt a kormány arról, hogy mi lesz a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozásokkal február 1. után.

A napi járványszámok itt olvashatók.

A szerdai tájékoztató napján érkezett újabb vakcinaszállítmány is Magyarországra.

Schanda Tamás, az ITM parlamenti államtitkára először az egyetemi hallgatók részvételéről számolt be a védekezésben: 5200 egyetemista vett részt eddig a szűrési tevékenységben, 1000 fiatal pedig 64 különböző kórházban dolgozott, illetve dolgozik. A mentőszolgálatnál 2000 fiatal vállalt feladatokat az elmúlt hetekben.

Hírdetés

Jelezte, a munkáért az egyetemisták számára meghosszabbítják a vizsgaidőszakot két héttel, krediteket és adómentes fizetést is kapnak.

„Ezek a fiatalok alig pár héttel az érettségiük után felnőttek, példamutató munkát folytatnak, a továbbiakban is számítunk rájuk” – ecsetelte a fiatalok érdemeinek elismeréseként.

Cikkünk frissül.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Vajda János

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »