„Becsületgyilkossággal” vádolt pakisztáni szülőket ítéltek el Olaszországban

Egy olasz bíróság kedden életfogytiglani börtönre ítélt Észak-Olaszországban élő pakisztáni szülőket, akiket azzal vádolnak, hogy 2021 áprilisában megölték 18 éves lányukat, mert ellenszegült egy kényszerházasságnak Pakisztánban.

Az úgynevezett becsületbeli gyilkossági ügy nagy közfigyelmet kapott Olaszországban.

Az áldozat nagybátját Reggio Emilia városának esküdtbírósága 14 év börtönbüntetéssel sújtotta, két unokatestvérét azonban felmentették.

Az ítéletek nem jogerősek.

Hírdetés

Az apa kedden az ítélethirdetés során könnyek között ártatlanságát bizonygatta. "Ez a per még nem zárult le. Én is szeretném tudni, hogy ki ölte meg lányomat" – mondta Shabbar.

Abbas, akit augusztusban adtak ki Olaszországnak, miután gyilkosság gyanújával őrizetbe vették egy kelet-pakisztáni faluban. Felesége Pakisztánban bujkál, őt távollétében ítélték el.

Saman Abbas földi maradványait 2022 novemberében találták meg – 18 hónappal a lány eltűnését követően – Emilia Romagna régióban található Novellara városában álló házuk közelében. A lányt megfojtották, holttestét pedig elásták. Saman Abbast több hónapnyi nyomozómunkát követően sikerült azonosítani fogászati dokumentációk alapján.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »