Bécs hetente több százezer embert tesztelne

Bécs hetente több százezer embert tesztelne

Bécs városa hetente több százezer embert akar letesztelni olyan gargalizálós tesztkészletek segítségével, amelyeket az emberek otthon is használhatnak. A DPA hírügynökség szerint a tesztek minden bécsi lakos számára ingyenesek lesznek.

Az orron keresztüli mintavételnél egyszerűbb tesztek a DPA szerint ráadásul pontosabbak az antigénteszteknél, feltéve, hogy a reggeli órákban végzik őket. A mintákat azonban nem helyben, hanem laborokban vizsgálják ki.

Hírdetés

A több mint kétmillió lakost számláló osztrák főváros hetente 1,2 millió öntesztet akar szétosztani, naponta 200 ezer mintát akarnak kivizsgálni. A készleteket 150 drogériában és a szupermarketekben is kínálják majd a lakosoknak. A bécsi városvezetés úgy véli, hogy amíg a lakosság oltottsági szinte nem éri el a megfelelő szintet, addig a gargalizálós öntesztelés szolgál majd pajzsként a járvány ellen.

Bécsben az antigénteszteket továbbra is ingyen kínálják a lakosoknak. A város hétnapos incidencia-szintje 311, ami jóval magasabb, mint az országos átlag 250 fő. Április 1-től 6-ig húsvéti lockdown lesz érvényben Ausztriában, hogy megakadályozzák a járvány elfajulását.

CTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »