Ballisztikus rakétákkal támadtak a húszik egy „brit” hajót

Kisebb károk keletkeztek abban a brit tankerben, amelyet a húszi lázadókat tömörítő al-Allah iszlamista mozgalom támadott meg a Vörös-tengeren.

Az Egyesült Államok közel-keleti műveleteiért felelős Középső Parancsnoksága (CENTCOM) szombaton hajnalban arról számolt be, hogy az Irán által támogatott húszi terroristák három ballisztikus rakétát lőttek ki az ellenőrzésük alatt álló jemeni területekről a Vörös-tengeren közlekedő két hajó felé. A panamai zászló alatt futó brit Andromeda Star olajszállítóban kisebb károk keletkeztek, de folytatja útját. A másik megtámadott hajó az Antigua és Barbuda lobogója alatt közlekedő MV Maisha volt, amelyet nem találtak el.

Hírdetés

A húszik a gázai népirtás kezdete óta támadják az izraeli érdekeltségű hajókat. Eddig mintegy ötven vízi járművet vettek célba, egyet eltérítettek, egyet pedig elsüllyesztettek. A támadások azonban egyre ritkábbak az Egyesült Államok csapásai, valamint a térségben közlekedő kereskedőhajók számának a csökkenése miatt, miután sok vállalat inkább körbehajózza Afrikát, annak ellenére, hogy ez sokkal költségesebb és időigényesebb is.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »