Bajorországban is teljes lezárás vár az oltatlanokra, a karácsonyi vásárokat is bezárják

Bajorországban is teljes lezárás vár az oltatlanokra, a karácsonyi vásárokat is bezárják

Tovább szigorítják Bajorországban az új típusú koronavírus okozta betegség ellen védő oltással nem rendelkezőkre vonatkozó korlátozásokat, a karácsonyi vásárokat és az éjszakai szórakozóhelyeket pedig bezárják, hogy lassítsák a vírus terjedését – jelentették be pénteken Münchenben a német tartomány kormányának rendkívüli ülése után.

Markus Söder miniszterelnök elmondta, hogy Bajorországban folytatódik a "koronavírus-dráma", amely már az egészségügyi ellátórendszer teljesítőképességét fenyegeti. Ezért a vírus terjedésének útjait a legnagyobb eséllyel lezáró korlátozásokkal egészítik ki az eddigieket. Ez "de facto" – valójában – teljes lezárást jelent az oltatlanoknak – emelte ki a tartományi miniszterelnök.

A helyi törvényhozás napokon belül várható jóváhagyásával életbe lépő új szabályok szerint az oltatlanokat a zárt közösségi terek után a közvetlen testi kapcsolatot igénylő szolgáltatásokból, például a fodrászatokból is kitiltják.

Hírdetés

Mindenkire vonatkozik, hogy az idén nem lesznek karácsonyi vásárok a tartományban, az éjszaka működő vendéglátó- és szórakozóhelyeket pedig bezárják, egyelőre három hétre – tette hozzá.

(MTI)

Ausztriában ismét teljes lezárást rendelnek el, és kötelezővé teszik az oltást

Felvidéken karanténba kell vonulniuk az oltatlanoknak


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »