Az ukránok jövő héten megkezdik a Patriot-rendszerek használatára vonatkozó kiképzést

Az ukránok jövő héten megkezdik a Patriot-rendszerek használatára vonatkozó kiképzést

Az ukrán katonák már a jövő héten megkezdik az amerikai Patriot légvédelmi rendszerek használatára vonatkozó kiképzést – közölte két, az ügyben jártas amerikai tisztviselő a CNN-nek.

A kiképzési programra az Oklahoma állambeli Fort Sill katonai bázison kerül sor. Fort Sill egyike az Egyesült Államok fegyveres erői négy fő kiképzőhelyének, és itt található az amerikai hadsereg tüzérségi iskolája is.

Laura Cooper, az Egyesült Államok Oroszországért, Ukrajnáért és Eurázsiáért felelős védelmi miniszterhelyettese elmondta, hogy az ukrán katonák kiképzése több hónapig tart.

Hírdetés

„Nem tudok konkrét időkeretet megadni, hogy mikor fejeződik be a képzés” – mondta.

Az Egyesült Államok december végén, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök amerikai látogatása során ígéretet tett arra, hogy Patriot-rendszerekkel látja el Kijevet. Németország a közelmúltban szintén bejelentette, hogy egy második Patriot-rendszert küld Ukrajnának a saját készleteiből.

Múlt pénteken az Egyesült Államok további hárommilliárd dolláros katonai segélyt jelentett be Ukrajnának. Ez az eddigi legnagyobb segélycsomag Kijevnek. A Fehér Ház szóvivője, Karine Jean-Pierre akkor azt mondta, hogy a csomag Bradley gyalogsági harcjárműveket, aknamentes robbanóanyag-álló járműveket (MRAP), szállítójárműveket és önjáró tarackokat tartalmaz.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »