Az ukrán bajnok Dinamo Kyjevhez igazolt a DAC dél-amerikai gólvágója

Az ukrán bajnok Dinamo Kyjevhez igazolt a DAC dél-amerikai gólvágója

Ami már pár napja a levegőben lógott, most már hivatalossá is vált, a DAC venezuelai gólvágója, Eric Ramirez távozik Dunaszerdahelyről és az ukrán fővárosba teszi át székhelyét, számolt be róla a DAC hivatalos médiafelületén.

A szlovák sajtóban az elmúlt napokban elterjed egy pletyka, miszerint Ramirez nem felelt meg a kijevi együttes orvosi vizsgálatán, így nem igazol az ukrán fővárosba. Az információk azonban nem voltak helytállóak, ugyanis Ramirez sikeresen megfelelt az orvosi vizsgálatokon, amit a DAC hivatalos oldalán is megerősített.

„Amikor két éve leigazoltuk Ramit a Karvinától, egy olyan futballistára tettünk szert, aki azonnali hatással lehet a csapatra, ám ugyanakkor megvan benne a fejlődés lehetősége is. Egy nehéz dunaszerdahelyi bemutatkozó év után, az idei szezonban már felnőtt a magas elvárásokhoz.”

Büszkék vagyunk, amiért labdarúgónk egy nagy klubhoz igazol, amely a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepel majd. Szeretnénk köszönetet mondani az edzői stábnak és a klub minden dolgozójának a fáradhatatlan támogatásért, amellyel nagyban hozzájárultak Rami fejlődéséhez technika és a személyisége tekintetében is a DAC-nál eltöltött időszakában. Nagyra értékeljük az átigazolást a koronavírus-járvány tekintetében, amely komoly terhet ró a klub költségvetésére”

Hírdetés

– kommentálta Ramirez távozását a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

Mint ismert, az előző szezon végén robbant a hír, miszerint az orosz élvonalban szereplő Rubin Kazan megközelítőleg 3 millió euróért szerződtetné a dél-amerikai támadót, ami klubrekordot jelentett volna a DAC számára. Az eddigi dunaszerdahelyi átigazolási rekordot az elefántcsontparti Vakoun Issouf Bayo tartja, aki megközelítőleg 2,23 millió euróért szerződött a skót Celtic csapatához. Igen ám, de az átigazolási történetbe egy újabb fordulat állt be, háttérinformációk szerint Ramirez az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálatokon nem felelt meg és az orosz klub ennek következtében elállt a transzfertől. Ezek után az olasz Bologna érdeklődéséről is lehetett hallani.

Ramirez 2019 nyarán csatlakozott a sárga-kékek keretéhez, a DAC színeiben összesen 67 tétmérkőzésen léphetett pályára, ezalatt 28 gólt és 11 gólpasszt szerzett. A mögöttünk hagyott szezonban remek teljesítménnyel a DAC legproduktívabb játékosa lett 16 góllal és hét gólpasszal. A szezonban sok szép találatot szerzett, ezáltal két alkalommal is megnyerte a hónap legszebb gólja címet.

A 22 esztendős támadót a szezon álomcsapatába is beválasztottak, valamint a szezon tehetségeinek álomcsapatában is ott szerepel Eric Ramirez neve. A szezon végén tartott év gólja szavazáson a Rózsahegy ellen szerzett parádés gólját választották meg a szezon legszebb góljának.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »