Az ukrajnai katolikus püspökök felhívása nagyböjt kezdetén

Az ukrajnai katolikus püspökök felhívása nagyböjt kezdetén

Hamvazószerdán tették közzé üzenetüket az ukrajnai főpásztorok a munkácsi egyházmegye honlapján.

Kedves Atyák és Szerzetesek! Kedves Testvérek!

A nagyböjt küszöbén felidézzük annak háromféle útját – böjt, imádság, alamizsna –, melyek a mostani helyzetben, az Ukrajnában folyó háború idején különös jelentőséggel bírnak.

Az Úr Jézus, amikor az apostolok azt kérdezték tőle, ők miért nem tudták kiűzni a gonosz lelket, azt feleli, hogy vannak olyan tisztátalan lelkek, amelyeket csak böjttel és imádsággal lehet kiűzni.

Szentatyánkkal, Ferenc pápával és az egész egyetemes Egyházzal együtt lépjünk rá erre az útra a hit egységében, a harcoló katonákkal való szolidaritásban, és az imádságban, melyben az örök élet ajándékát kérjük a cselekmények következtében meghaltak számára.

A nagyböjti cselekedetek harmadik útja az alamizsna. Országunkban most nagyon sokan szenvednek szükséget. Azzal a kéréssel fordulunk hozzátok, hogy a szeretet nevében kölcsönösen segítsétek egymást jó cselekedetekkel.

Hírdetés

Támogassuk egymást vigasztaló, együttérző szavakkal, vagy azzal, hogy megbocsátunk, elfelejtjük a sérelmeket, emlékezve Jézus Krisztus szavaira: „Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek”. Ez az út ma sokak számára nagyon nehéz, azonban szükséges az üdvösségünkhöz.

A nagyböjt idejére, amikor a bűnbánat gesztusával meghajtjuk fejünket erre a felhívásra: „Térjetek meg és higgyetek az evangéliumban”, telve hittel és reménnyel, szeretettel és az isteni Gondviselésbe vetett bizalommal, fogadjátok főpásztori áldásunkat, és tudjatok arról, hogy veletek vagyunk, és kitartunk mellettetek és veletek.

Áldjon meg benneteket a Mindenható Isten: az Atya, a Fiú és a Szentlélek. Ámen.

Püspökeitek

Forrás és fotó: Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »