Az új rendőrfőkapitány nem hajlandó elárulni, folytatódik-e a NAKA nyomozása a belső ellenőrzés munkatársai ellen

Az új rendőrfőkapitány nem hajlandó elárulni, folytatódik-e a NAKA nyomozása a belső ellenőrzés munkatársai ellen

A szlovák rendőrséget az elmúlt hónapokban számos botrány rázta meg. A frissen kinevezett, jelenleg még csak megbízotti státuszban lévő rendőrfőkapitány, a magyar származású Hamran István azért állt a nyilvánosság elé, hogy tisztázza a NAKA nyomozóival kapcsolatban felmerült vádakat.

Hamran rögtön a sajtótájékoztató elején leszögezte, egyértelműen kiáll a NAKA megvádolt nyomozói mellett. Nem véletlen, hogy nem függesztette fel a pár héttel ezelőtt őrizetbe vett rendőrtiszteket, ugyanis erre

nem volt semmi ok.

Hírdetés

A négy nyomozó, Ján Čurilla, Pavol Ďurka, Štefan Mašin és Milan Sabota már újra munkába is állt. Harman úgy fogalmazott, miután a bíróság nem találta megalapozottnak az ellenük felhozott vádakat és kiengedte őket a vizsgálati fogságból, „duplán nincs ok arra”, hogy a nyomozók ne folytathassák munkájukat. 

Tolvajoknak, maffiózóknak bélyegezték őket. (…) Sokatmondó, hogy a bíróság úgy fogalmazott döntésekor, a vádeljárásnak semmi alapja nincs.

– jelentette ki Hamran, hozzátéve, egyelőre nem kapta készhez a bírósági döntést, de a nyomozói a továbbiakban is mindenben segítik majd a bíróság munkáját. Hamran a belügy alá tartozó belső ellenőrzés munkatársait is kritizálta, akik, szerinte, korábban számos ügyben követtek el mulasztást. 

Cikkünk folyamatosan frissül!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »