Az SaS azt kérdezi Pellegrinitől, lesz-e adóemelés

Az SaS azt kérdezi Pellegrinitől, lesz-e adóemelés Mészáros Richárd2024. 04. 02., k – 13:18

Az ellenzéki SaS azt állítja, adóemelésre készül a kormány, az áfát és a jövedéki adót is megemeli. A kormány így akarja konszolidálni az államháztartást, de az államfőválasztásig erről nem beszél. Éppen ezért az SaS felszólította Peter Pellegrini államfőjelöltet, a Hlas elnökét, nyilatkozzon arról, milyen változások lesznek ezen a téren a választás után. A Hlas azzal reagált, hogy az államháztartás jelenlegi helyzetéért az előző kormány és az SaS a felelős.

Marián Viskupič SaS-képviselő tájékoztatása szerint az áfa 2-3 százalékponttal lehet magasabb, ez a pénzügyminisztériumból szivárgott ki, és Ladislav Kamenický (Smer) pénzügyminiszter sem zárta ki, amikor az újabb, ún. konszolidációs csomagról beszélt, egyelőre részletek nélkül.

Hírdetés

„Felszólítjuk Peter Pellegrinit, hogy még az államfőválasztás második fordulója előtt vallja be Robert Ficóval (Smer) együtt, mi vár ránk a választás után. Mit készítenek elő az ország lakosságának? Mi mindent akarnak megadóztatni és mi mindenre akarnak illetékeket kivetni, amiről most inkább nem beszélnek, hogy ne riasszák el a választókat” – jelentette ki sajtótájékoztatóján Viskupič.

A Hlas válaszában emlékeztetett, hogy az SaS „teljes mértékben felelős az államháztartás felforgatásáért a Matovič- és a Heger-kormány idején, felelős az emberek és különösen a nyugdíjasok elszegényedéséért, akiket ez a legantiszociálisabb párt semmibe vesz”.

A Hlas szerint az SaS-nek Ivan Korčok államfőjelöltnek kellene kérdéseket feltennie, aki a párt jelöltje volt Igor Matovič és Eduard Heger kormányában, és az SaS listavezetőként számolt vele a parlamenti választás előtt. „Ha Korčok megválaszolja, hogy a politikai munka elvégzése helyett miért menekült az államfő-választási kampányba, és az SaS elnézést kér mindenkitől, aki a kormányzása alatt elszegényedett, utána feltehetnek kérdéseket Peter Pellegrininek” – közölte a Hlas állásfoglalásában Karolína Ducká szóvivő.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »