Az őrülteket nehéz megállítani

Az őrülteket nehéz megállítani

„Szörnyű tragédia, az én gyermekem is lehetett volna, azon a környéken biciklizik ő is” – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere az elmúlt hétvégén történt végzetes motoros baleset kapcsán.

Mint lapunkban is közöltük, vasárnap délelőtt a Vadász utca egyik útkereszteződésében egy személygépkocsi és egy motorkerékpár ütközött, melynek következtében a motorkerékpárt vezető 29 éves férfi életét vesztette. Antal Árpád kérdésre válaszolva megjegyezte: százharminccal nem közlekednek a városban, aki százharminccal megy a városban, az őrült. A helyszínen lévő útkereszteződések előtt ugyan van már két fekvőrendőr, újabbakat is el lehet helyezni, meg lehet emelni a gyalogátjárót is, ám az őrülteket így sem lehet megállítani.

Hírdetés

Mint magyarázta, a forgalmat korlátozó intézkedések meghozatalakor a szakemberek javaslataira hallgat, csak ilyen esetekben azt is mérlegelniük kell, hogy egy-egy újabb intézkedéssel mennyi kellemetlenséget okoznak azoknak, akik rendszeresen és normálisan közlekednek egy-egy útszakaszon, és még így sem biztos, hogy megelőzhető a tragédia. Ráadásul a fekvőrendőrök kérdése is kényes, mert az ott lakókat zavarja a zaj, majdnem mindenik fekvőrendőrrel ellátott átjáró esetében van valami vita, egyesek előbb fekvőrendőrért gyűjtenek aláírásokat, mások esetenként meg azért, hogy távolítsák el azokat.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »