Az Orbán-család földjein kezd új üzletbe egy vállalkozó

Az Orbán-család földjein kezd új üzletbe egy vállalkozó

Az Energép többségi tulajdonosának informatikai cégcsoportja is van, mely sorra nyeri el az állami megbízásokat. Most Székesfehérváron vágna új üzletbe, az Orbán család tulajdonában lévő földterületen – írja a Direkt36.

A portál szerint az 1,3 hektáros területen az Energép Kft. nevű energetikai és építőipari cég működik, amely idén április óta a tevékenységei közt már feltünteti a különböző műanyag termékek gyártását és a hulladék-újrahasznosítást is.

Az Energép három magánszemély tulajdonában van, akik közül ketten szoros kapcsolatban állnak Orbán Viktor egyik öccsével, ifj. Orbán Győzővel. A cég egyik kisebbségi tulajdonosát, Kovács Viktort rokoni szálak fűzik a miniszterelnök családjához: ő ifj. Orbán Győző veje. A cég többségi tulajdonosa pedig Szentgyörgyi Gábor vállalkozó, akinek informatikai cégcsoportja sorra nyeri az állami megbízásokat.

Hírdetés

A Direkt36-nak úgy nyilatkozott az Energép ügyvezetője és kisebbségi tulajdonosa, Polgár László, hogy nem tudja, honnan veszik, hogy műanyaggyártással tervez foglalkozni a cége, de az információt nem cáfolta. Amikor a lap rámutatott, hogy a cég nemrég bővítette a tevékenységét műanyagtermékek gyártásával, Polgár azt mondta, hogy a cégnek sokféle – a műanyaggyártáson kívül például vendéglátói – tevékenysége van.

„Lehet, hogy a területen pogácsát fogunk gyártani a vendéglátói tevékenység keretében”

– tette hozzá. 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »