Az önkormányzati választásokig szeretne megalakulni az elsősorban az önkormányzatokat támogató párt

Az önkormányzati választásokig szeretne megalakulni az elsősorban az önkormányzatokat támogató párt

A regisztrációhoz szükséges aláírások összegyűjtésébe kezdett az alakulóban lévő Falvak és Városok Pártja (Strana obcí a miest – SOM Slovensko) – az őszi önkormányzati választásokig szeretnék az önkormányzati politikába bevonni azokat, akik környezetüknek jót szeretnének tenni, ugyanakkor nem kívánnak sem politikai pártok támogatásáért folyamodni, sem függetlenként aláírásokat gyűjteni.

A leendő pártba várják az ország polgármestereit, önkormányzati képviselőit. A politikai alakulat a regisztrációjához szükséges aláírásgyűjtésbe kezdett, őszig szeretnének megalakulni, miközben megalakulási tervüket bejelentették már a Belügyminisztériumnak is.

Az önkormányzatok már megmutatták, hogy értik a polgárok mindennapos gondjait, sokkal jobban értik őket, mint a kormány.

Másrészt egyesíteni szeretnénk a városok és falvak polgármestereit, hogy jobban tudják hallatni hangjukat“ – mondta a párt előkészítő bizottságának tagja, Pozsonybeszterce (Záhorská Bystrica) polgármestere, Jozef Krúpa.

Hírdetés

A Falvak és Városok Pártja nem kíván sem Pozsony város, sem Pozsony megye élére jelöltet állítani, mivel

nem a konkurenciaharcot, hanem az együttműködést látják fontosnak.

A többi megyei város vezetői posztjáról is korainak látják beszélni Krúpa szerint.

Jozef Krúpa mellett az előkészítő bizottság tagja Pék Zoltán, Pozsonypüspöki, Peter Novisedlák, Stomfa (Stupava), Martin Zaťovič, Pozsonyhidegkút (Dúbravka), Dárius Krajčír, Dévényújfalu (Devínska Nová Ves), Lukáš Baňacký Lamacs (Lamač), Michal Vlček Pozsonyszőlős (Vajnory) polgármestere.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »