Az oktatási tárca reméli, hogy a szombati oltásra a tanárok már pénteken regisztrálhatnak

Az oktatási tárca reméli, hogy a szombati oltásra a tanárok már pénteken regisztrálhatnak

Az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium bízik benne, hogy az alkalmazás, amelyen keresztül a pedagógusok jelentkezhetnek az oltásra, és amelyet az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) készít elő, péntek (február 12.) reggeltől elérhető lesz.

Az oktatási tárca közösségi hálón közzétett bejegyzése szerint

több mint valószínű, hogy szombaton, február 13-án megkezdődik a tanárok beoltása

a legtöbb megyeszékhelyen és Turócszentmártonban.

„Az egészségügyi minisztériummal karöltve intenzíven dolgozunk a pedagógusok és más alkalmazottak beoltásának előkészítésén. Tekintettel arra, hogy ez bonyolult logisztikai eljárást igényel, mindent nagyon alaposan és felelősen meg kell tervezni. Ez pedig sok időt igényel” – közölte az oktatási tárca.

Hírdetés

Először az óvónőket, valamint az alapiskolák alsó tagozatos pedagógusait és a középiskolák végzőseit tanító tanárokat fogják beoltani a megyeszékhelyeken.

Utánuk következnek majd a nevelők és az asszisztensek. A vakcinázás első fázisa az oktatási minisztérium szerint három hétig fog tartani.

A tanároknak az oltóközpontokban be kell mutatniuk majd egy iskolaigazgatótól kapott igazolást arról, hogy valóban pedagógiai alkalmazottak. A

kitöltendő igazolásokat belátható időn belül kézbesítik az iskoláknak,

emellett közzéteszik az aScAgende és az eŠkola webhelyeken is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »