Az oktatási tárca nem ajánlja a több napos iskolai kirándulásokat

Az oktatási tárca nem ajánlja a több napos iskolai kirándulásokat

Az oktatási minisztérium nem javasolja a többnapos iskolai kirándulások szervezését. Megszervezésük esetén az iskolának a COVID-automata szerint kell eljárnia, ami azt jelenti, hogy annak a körzetnek, ahol a diákokat elszállásolnák, az első vagy második monitorozási figyelmeztetési szinten kell lennie. A külföldi utazásokat az Oktatási Minisztérium nem javasolja a 2020/2021-es tanévben a nyári szünet előtt megszervezendő tevékenységekre vonatkozó irányelvei szerint.

Egynapos iskolai kirándulások a járványellenes intézkedések betartása mellett szervezhetőek.

Javasoljuk, hogy ne használják a tömegközlekedést, a nagyobb távolságok megtételét szerződéses szállítással szervezzék. Javasoljuk, hogy a kirándulás során a gyerekek és a diákok ne keveredjenek olyan emberekkel, akik nem az iskolából vagy az iskola intézményéből származnak

– írja a minisztérium az irányelvekben. Ugyanakkor

olyan kirándulásokat javasolnak, amelyek a szabadtéri tevékenységekre összpontosítanak, korlátozva a múzeumok, kastélyok és más zárt terek látogatását.

Az Oktatási Minisztérium

Hírdetés

nem javasolja a szabadtéri iskolák megszervezését.  

A középiskolák élet- és egészségvédő tanfolyamait, valamint a speciális célú gyakorlatokat csak az iskola székhelyének járásán belül, szabadban, egynapos, szállás nélküli tevékenységként javasolja.

A tárca azt javasolja, hogy lehetőség szerint szabadban tartsák a megbeszéléseket, ballagásokat az óvodában a gyerekeknek, a kilencedikeseknek, koncerteket, előadásokat vagy a tanév ünnepi befejezését.

A beltérben az eseményeket a „kulturális” COVID automaták irányítják, amely a Kulturális Minisztérium honlapján elérhető. A COVID-automata monitorja szerint, az éberség első és második szintjén korlátozott kapacitású események történhetnek.

Az Erasmus + esetében, a külföldön végzett iskolai tevékenységnél, az iskola igazgatójának jóváhagyásával, a személyzet és a tanulók utáni felelősséget az az iskola vállalja, amelyik beleegyezett a tevékenységbe.

Külföldre utazáskor az adott ország beutazási feltételei alapján kell eljárni, majd a Szlovákiába való visszatérés során pedig az aktuális feltételek szerint. Az iskola igazgatójának a feladata minden körülmény mérlegelése, mielőtt jóváhagyná az utazást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »