Az izraeli katonák azt a zsidót is lelőtték, aki szembeszállt a buszmegállóban telepesekre támadó palesztinokkal

Izraeli katonák véletlenül lelőttek egy civilt, aki szembeszállt a Hamász fegyvereseivel, akik csütörtökön támadtak civilekre egy buszmegállóban Jeruzsálemben – derült ki a helyi média pénteki tudósításából.

Csütörtökön halálos lövöldözés történt Jeruzsálemben, két palesztin autójával, gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve a főváros egyik bevezető útjához hajtott, majd ott kiszállva tüzet nyitottak a buszmegállóban álló civilekre. A merényletben hárman meghaltak és tizenegyen megsebesültek.

Terrorist attack in Jerusalem
Two Palestinian arrived at a bus station full of Israelis and opened fire. At least 2 people were murdered. 5 in critical condition.

The terrorists were quickly killed by 2 armed off duty Israeli soldiers and one armed civilian driving past.

I… pic.twitter.com/jyB833YZBc

— Wilsonxdi (@wilsonxdi) November 30, 2023

Hírdetés

A támadást látva egy férfi az autójából kiszállva a saját fegyverével tüzet nyitott a terroristákra, de közben a katonaság is a helyszínre ért és lelőtték a civilt, mert őt is támadónak vélték.

#Update | Jerusalem

Two Palestinians carried out fedayeen attack began with a vehicular attack, followed by gunfire targeting the settlers close by bus station at the Givat Shaul junction,. There was gun fire exchange with Israeli forces and armed settlers. The announced… https://t.co/PbQqCwbSyB pic.twitter.com/i0vZYa23NX

— Warfare Analysis (@warfareanalysis) November 30, 2023

A helyi média tudósítása szerint a férfi egy nappal a 38. születésnapja előtt belehalt súlyos sérüléseibe a kórházban.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »