Az izraeli hadsereg napi szünetet hirdetett a Gázai övezet déli részén humanitárius okokból

Az izraeli hadsereg napi szünetet hirdetett a Gázai övezet déli részén humanitárius okokból

Az izraeli hadsereg napi szünetet hirdetett a Gázai övezet déli részén humanitárius okokból Mészáros Richárd2024. 06. 16., v – 10:21

Az izraeli hadsereg vasárnap bejelentette, hogy napi „taktikai szünetet” tart a Gázai övezet déli részén, hogy „növelje a palesztin területre érkező humanitárius segélyek mennyiségét”.

A katonai tevékenységben humanitárius okokból helyi taktikai szünetet tartanak minden nap 8 órától 19 óráig (helyi idő szerint) további értesítésig az izraeli Kerem Salom átkelőhelytől a Szalah al-Din útig terjedően, és tovább északra – áll a hadsereg közleményében.

Hírdetés

A tájékoztatás szerint a döntést az ENSZ-szel és más szervezetekkel folytatott megbeszéléseket követően a „Gázai övezetbe érkező humanitárius segélyek mennyiségének növelésére” irányuló erőfeszítések részeként hozták meg.

A döntés egy olyan időszakban született, amikor a tűzszünetre vonatkozó remények diplomáciai fronton meghiúsulni látszanak Izrael és a Hamász szélsőséges palesztin szervezet ellentmondásos követelései miatt, amelyek kevés esélyt hagynak arra, hogy a Joe Biden amerikai elnök által május végén bejelentett terv megvalósuljon.

Szombaton az izraeli hadsereg nyolc katona halálát jelentette be a Gázai övezetben, ahol több mint nyolc hónapja dúl a háború Izrael és a Hamász között.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »