Az ismerősét és élettársát is megszúrta egy 32 éves nő

Az ismerősét és élettársát is megszúrta egy 32 éves nő

A Nógrád Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 32 éves nő ellen, aki az élettársával történt veszekedés során az őket szétválasztani igyekvő ismerősét véletlenül háton, élettársát pedig hason szúrta.

Hírdetés

A Balassagyarmati Törvényszéknek benyújtott vádirat szerint 2022. július 2-án, este, a lakóházukban a vanyarci nő és az ittas élettársa között dulakodás alakult ki. A lökdösődés közben a feleket a házba beszaladó ismerősük békítő szándékkal próbálta szétválasztani, ezért közéjük lépett. Ekkor a nő a kezében lévő késsel, egy hadonászó mozdulattal – véletlenül – a békíteni igyekvő férfit háton, az élettársát pedig hason szúrta. 

A vétlen férfi és a nő élettársa is életveszélyes sérülést szenvedett.

A Büntető Törvénykönyv szerint gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja cselekményének lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában, vagy cselekménye lehetséges következményeit azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja. Mivel a civakodó nő a kezében lévő késsel nem szándékozott sérülést okozni, ezért két rendbeli gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége miatt felelhet.

Amennyiben a büntetlen előéletű nő az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmények elkövetését, a főügyészség vádirata szerint 2 év fogházbüntetésre számíthat, annak 4 évre történő felfüggesztése mellett.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »