Az iskolanyitás nagy fejtörést okozott az igazgatóknak és önkormányzatoknak – VIDEÓ

Az iskolanyitás nagy fejtörést okozott az igazgatóknak és önkormányzatoknak – VIDEÓ

Hetek óta ellentmondásos információk jelentek meg arról, mikor nyithatnak az iskolák, a járványügyi bizottság múlt keddi ülésén az oktatásügyi miniszter, Branislav Gröhling hatott a szakértőkre, hogy február 8-án korlátozva, de nyissanak az oktatásügyi intézmények. A járványügyi bizottság, a közegészségügyi hivatal és a járási válságstábok azonban nem feltétlenül értettek egyet a döntéssel. Az önkormányzatokkal és az oktatásügyi intézmények fenntartóival egyeztetve döntöttek arról, melyik iskolák nyitnak, illetve maradnak az online oktatásnál.   

A szülők is megosztottak. Vannak, akiknek kötelezettségei már nem teszik lehetővé, hogy alsó tagozatos gyermekeikkel tovább maradjanak otthon, mindez pedig nem azt jelenti, hogy ne tartanának a vírustól. Mások pedig akkor sem engednék vissza gyermekeiket az iskolapadba, ha kötelező lenne. 

Kameráink előtt olyan intézményvezetők szólaltak meg, akik kinyitották iskoláik kapuit, és olyanok is, akik továbbra is a virtuális térben adják át a tananyagot a diákoknak. 

A közös nevező minden esetben a diák. Mindenki számára az a legfontosabb, hogy a diákok a lehető legnagyobb biztonságban sajátítsák el a tanulnivalót. Azok az intézmények, amelyek nyitottak, a legszigorúbb szabályok mellett tanítanak. Horváth Anita, a Tallósi Alapiskola és Óvoda igazgatónője elmondta:

Hírdetés

Narancsík Szilvia, a Nagymácsédon működő Mészáros Dávid Alapiskola és Óvoda vezetője. Vasárnap délután kapta az iskola fenntartójától az engedélyt a nyitásra, ugyanis feltétel volt a hétvégi tesztelés kedvező mutatója. 

Oláh Hajnalka a Galántai Kodály Zoltán Alapiskola igazgatónője arról számolt be, hogy 3 napos mérlegelés után döntött úgy a helyi válságstáb, hogy Galántán egy oktatási intézmény sem nyithat ki. Így nyilatkozott:

  Nagy Árpád a Szabó Gyula Alapiskola igazgatója egyetért azzal a döntéssel, hogy nem engedélyezte a fenntartó a nyitást tekintettel a rossz epidemiológiai eredményekre a környéken. 

Balódi László, hodosi polgármester szavaival élve :

Így hát Hodosban nyitott az iskola. A lehető legnagyobb körültekintéssel állnak az iskolanyitáshoz. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »