Az idei karácsony sem mentes a tűzesetektől

Megállás nélkül dolgoztak a tűzoltók szenteste, mert gyertyák, adventi koszorúk okoztak tüzet. Debrecenben péntek hajnalban egy nyolcadik emeleti lakás gyulladt ki, és égett ki teljesen. A lakásban információink szerint egy idős nő élt fiával. Őket az ablakon keresztül hozták le a tűzoltók. Összesen több mint 40 embernek kellett elhagynia a házat. Még vizsgálják, mi okozta a tüzet – hangzott el az M1 Híradójában.

Hatalmas lángok csaptak ki hajnalban egy debreceni társasháznak a 8. emeletéről. A tűz miatt a házban élőket az álmukból verték fel, több mint negyven embernek kellett elhagynia az éjszaka közepén az otthonát.

A tűzoltók rövid idő alatt eloltották a lángokat, de a lakás berendezéséből csak elszenesedett tárgyak maradtak. Az M1 információi szerint egy idős nő élt ott a fiával, akik újságkihordással foglalkoztak, így a lángokat a szokásosnál nagyobb mennyiségű papír is táplálhatta.

Hírdetés

A szomszédok szerint a tüzet egy égve hagyott mécses okozhatta.

„A tűzoltók 22-en érkeztek a helyszínre. Folyamatosan mentették ki az ott lakókat a társasházból, hiszen füsttel telítődött a társasház. Illetve magasból mentő segítségével a két lakót kimentették az égő házukból. A mentőszolgálat a két embert kórházba szállította” – tájékoztatta az M1 stábját Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A lakók súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Az ablakból várták a tűzoltók érkezését, mert addigra már lángokban állt a lakás. A tűz nem terjedt át a szomszédaikhoz, de az oltásra használt víz mindenhol utat tört magának. A 7. emeleten több lakás fala teljesen beázott, néhol 10 centiméteres víz állt a padlón.

Napközben mindenki visszamehetett a lakásába, de a lakótömbben várhatóan több napig nem lesz áram.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »